Piano leren spelen zonder pianoles

Piano leren spelen zonder pianoles? Lijkt onmogelijk maar het kan prima. Kost niks en je zit niet vast aan een soort ‘plicht’ om elke dag te oefen. Ik heb een paar tricks gevonden op internet waarmee je een aardig piano kan leren spelen.

Vroeger heb ik zelf een jaar of een à twee op pianoles gezeten. Eerlijk gezegd was dat niet een groot succes. Ik vond het spelen zelf heel leuk, maar ik moet simpele liedjes leren waar ik niet heel enthousiast van werd. Jarenlang daarmee gestopt te zijn heb ik de piano aangeraakt, tot ik het opeens weer zag zitten.

Op YouTube kun je de meeste liedjes wel vinden. In video’s leert iemand je dat stap voor stap hoe je het nummer kan spelen. Het is het simpel om te vinden. Je zoekt gewoon bijvoorbeeld naar: ‘piano Someone like you tutorial’ of ‘piano How to play Someone like you’. Meestal vind je wel een video waarin je uitleg krijgt. Vooral bij bekende liedjes is het gemakkelijk te vinden. Ditzelfde geldt trouwens ook voor gitaar en andere instrumenten. Je zult versteld staan over de hoeveelheid tutorials.

Zelf ben ik begonnen met Someone Like You. Een nummer dat klinkt alsof het heel moeilijk is, maar dat is het helemaal niet. Al van meerdere mensen heb ik gehoord dat ze met deze zijn begonnen. Link 

Maar okee eerst ik het natuurlijk handig om te weten welke letters bij wel toets horen, om het zo maar even te zeggen. Van bladmuziek begrijp ik nog steeds weinig. Ietwat onhandig is dat, maar met de YouTube tutorials heb je dat vaak niet nodig. Hier heb je de letters:

piano keys

Daarnaast is het ook niet verkeerd als je wat van akkoorden weet. Wat is een akkoord? Dat zijn meerdere toetsen tegelijk die bij elkaar passen en een bepaalde klank geven. Vaak hebben ze het over ‘het D akkoord’ of de ‘A minor’. Dan kan het handig zijn om te weten waar ze het over hebben. Natuurlijk kan je het googlen. Zelf gebruik ik vaak de app ‘Piano Chords‘, daar kun je alles op terugvinden. Met alleen akkoorden kun je al aardig jezelf begeleiden wanneer je bijvoorbeeld bij de piano wilt zingen.

Ook zijn er in muziekwinkels genoeg boeken te vinden waaruit je genoeg kan leren. Zelfs vanaf helemaal het begin zonder ooit een piano aangeraakt te hebben.

Ik hoop dat jullie er wat aan gehad hebben! 

xxx Lau

Over Lifebloglau

Hi! Welkom op LifeblogLau ♥ Leuk op mijn blog komt kijken. Ik ben Lau en ben 16 jaar. Hier vind je posts over mode, uiterlijk, muziek, persoonlijke verhalen, recepten en nog veel meer!
Dit bericht werd geplaatst in Lifestyle en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op Piano leren spelen zonder pianoles

  1. Wat een goed stuk heb je geschreven! Nu ben ik zelf totaal niet muzikaal maar ik heb wel wat vriendinnen die op deze manier het gitaar en piano spelen leren! xoxo

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat leuk! Dat ga ik eens uitproberen 🙂

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik stuur dit direct even door naar mijn vriend! Mijn vriend kan het wel een beetje (zelf aangeleerd, maar mist de basis echt).

    Geliked door 1 persoon

  4. Marleeeentje zegt:

    Ik heb heel veel liedjes geleerd via Youtube, maar ben nu alles alweer vergeten haha.

    Geliked door 1 persoon

  5. moonandbear zegt:

    Erg handig! Ik heb twee jaar keyboard les gehad ( lijkt veel op pianoles), maar telkens die basis herhalen was voor mij een marteling. Ik ben erna lekker zelf liedjes gaan leren met behulp van onze grote vriend Youtube! 😀

    Like

  6. joorloveswriting zegt:

    Wat tof zeg! Ik speel zelf piano maar Door jou berichtje ga ik weer eens beginnen met piano!

    Like

Plaats een reactie