Zelf wimpers verven?

Hee! Omdat ik binnenkort naar Gran Canaria ga, was ik van plan om mijn wimpers verven. Om het bij een kapper te laten doen lukte niet. Ik wilde graag naar Joseph Hair gaan, alleen daar waren ze nét gestopt met het verven van wimpers en wenkbrauwen. Dus haalde ik maar deze wimperverf bij de Kruidvat. Het was maar vijf euro, dus daar hoefde ik het niet voor te laten. Alleen het was moeilijker dan het leek..

wimpersvervendoosje

Dit is de wimper- en wenkbrauwverf van de Kruidvat. Ze hadden hem in de kleur zwart en bruin. Stiekem vond ik het gigantisch eng. Vandaar dat ik het ook een week heb uitgesteld. Vrijdag avond was het zo ver: let’s give it a try.

wimpersvervenspullen

Dit is de inhoud van het mini doosje. Eerst de vloeistof uit het eerste flesje op de wimpers doen met m.b.v de wattenstaafjes. Daarna een deel van de inhoud van de tube door de wimpers heen kammen m.b.v. het borsteltje.

wimpersvervenvoor

Dit zijn mijn wimpers vooraf. Ik wilde vooral mijn onderwimpers wat meer kleur geven, want die zie je bijna niet.

wimpersvervenvaseline

Eerst heb ik natuurlijk heel veel vaseline rond m’n ogen gedaan. Het lukte niet om papier rond om m’n ogen te laten plakken. De papiertjes die er bij zaten vielen er de hele tijd vanaf. Dus toen heb ik de vaseline maar vertrouwd dat deze mijn huid zou beschermen tegen de verf. Niet heel snugger van mij natuurlijk..

Verven
Het verven duurde veel langer dan verwacht. Uiteindelijk was ik er de hele avond mee bezig. Ook heb ik allebei de ogen twee keer gedaan, omdat het de eerste keer totaal niet lukte. Een aantal keer kwam de verf in m’n oog en dat deed echt pijn, dat kan ik je wel vertellen! Het prikte de rest van de avond trouwens ook nog.. Het is daarnaast ook haast onmogelijk om het zelf te doen. Ten eerste omdat die papiertjes er dus de hele tijd afvielen. Ten tweede omdat je niet beide ogen tegelijk kunt doen. Oog open, oog dicht, knipperen, vlekken everywhere!

wimpersvervenzwitsal

Na vijf minuutjes intrekken heb ik alles eraf gewassen met Zwitsal wascrème. Dit prikt net in de ogen. Wel handig in dit geval!

wimpersvervenna

Resultaat
Dit is het uiteindelijk het resultaat. Zoals je misschien al kunt zien is het gevlekt onder m’n oog. En dan te bedenken dat het aan de andere kant een nog veel grotere vlek is! Gelukkig gaat dit er na vier dagen af. De bovenwimpers zijn best goed gelukt, die zijn donkerder dan eerst. De onderwimpers waren moeilijker. Ik zie maar een heel klein verschil. Niet echt bepaald mascara-vervangend. En dat voor al die moeite. Ik baal hier wel een beetje van.

Ik denk dat het gemakkelijker is als een ander het doet. Dan kun je liggen, zodat de papiertjes er niet afvallen. Ook kun je je ogen dan gewoon dichthouden.

Niet te vergeten is dit ook een wenkbrauwverf. Ik denk dat dit makkelijker is. Het is minder eng, want zo dicht bij de ogen zit je niet. Dit als je zwarte of bruine wenkbrauwen wilt, kun je het zeker proberen.

Niet echt een succes dus. Hoe zou jij dit aanpakken?

xxx Lau

Over Lifebloglau

Hi! Welkom op LifeblogLau ♥ Leuk op mijn blog komt kijken. Ik ben Lau en ben 16 jaar. Hier vind je posts over mode, uiterlijk, muziek, persoonlijke verhalen, recepten en nog veel meer!
Dit bericht werd geplaatst in Uiterlijk en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Zelf wimpers verven?

  1. Marleeeentje zegt:

    Ziet er leuk uit! Ik zou het nooit durven haha.

    Like

  2. Kelly zegt:

    Ik zie op zich niet zoveel verschil inderdaad, jammer!

    Like

  3. marlynnn zegt:

    Ik laat mijn wenkbrauwen altijd verven bij een schoonheidsspecialiste. Heb ook altijd al me wimpers willen laten doen maar vind wenkbrauwen toch belangrijker! Ik zou dit nooit zelf durven… Maar aan de ene kant (omdat het een stuk goedkoper is) zou ik het wel willen proberen.

    Like

  4. joorloveswriting zegt:

    wow.. haha ik heb van dit nog nooit gehoord… maar ik zou het eerlijk zeggen nooit willen doen dit… 🙂 ieder z’n ding toch ?

    Like

  5. Dina zegt:

    Oeeeh wat lijkt me dit eng om zelf te doen zeg!

    Like

  6. Mij te eng zeg! Volgens mij zal ik zwarte ogen hebben in plaats van zwarte wimpers met mijn onhandigheid… xoxo

    Like

  7. Jerka zegt:

    Je ziet inderdaad niet heel veel verschil. Ik heb schoonheidsverzorging gevolgd op school en het is zeker gemakkelijker wanneer je het met twee doet. Alleen zou ik er nooit aan beginnen denk ik. Toch maar eens naar een schoonheidsspecialiste gaan zou ik zeggen, het is misschien een beetje duurder maar je zal heel blij zijn met het resultaat.

    Geliked door 1 persoon

    • Lifebloglau zegt:

      Ja heb ik inderdaad een keer geprobeerd. Ook toen zag ik het verschil niet echt. Dan maar het houden bij mascara!

      De kleur is trouwens na een tijdje wel beter geworden, ook nadat die vlekken weg waren. 🙂

      Like

Plaats een reactie