Eindelijk een studiekeuze!

Jippie, ik heb eindelijk een studiekeuze gemaakt. En deze keer denk ik dat ik het zeker weet. Vroeger dacht ik altijd dat ik dierenarts wilde worden. Jarenlang was ik daar heilig van overtuigd, zonder ook maar na te denken over iets anders. Toen ik eenmaal met een vriendin naar de open dag van de studie Diergeneeskunde bij de UU ging bleek het toch tegen te vallen. Het paste eigenlijk totaal niet bij mij. Hoewel ik van dieren hou, was de studie toch niet helemaal mijn ding. Eenmaal thuis was ik een beetje in de war. ‘Huh? Wat moet ik nu in hemelsnaam gaan doen?’ Na een aantal studietests werd het me helemaal duidelijk. Jaja eindelijk weet ik het.

Dat voeding iets is wat altijd al mijn aandacht heeft mag duidelijk zijn. Misschien de afgelopen tijd niet op de goede manier. Dit is een lang verhaal, als je het nog niet wist en wil weten: hier is het artikel. Maar toch, het heeft me altijd al geïnteresseerd. Dus: voeding en diëtetiek. Toen ik naar de diëtist ging viel het me op wat voor leuk werk zij deed. Iets in die richting lijkt me wel wat. Nu ik bezig ben met een gezond eetpatroon, wat al goed gaat  ( 🙂 ) leer ik steeds meer over wat écht belangrijk is in voeding, behalve alleen maar de bekende calorieën.. Het lijkt me leuk om op die studie dingen te leren, die je ook op jezelf kunt toepassen.

Oké het is een hbo studie en omdat ik nu vwo doe, zou dat zonde kunnen zijn. Ergens is het dat ook wel. Maar qua universiteiten kon ik echt niets vinden wat bij mij paste. Dit wel, dus ja het is niet anders. Je weet maar nooit of ik m’n vwo ergens bij nodig zal hebben.. Dus ik maak het wel gewoon af. Gaat tot nu toe nog prima!

Morgen is de open dag van de Haagse Hogeschool. Mijn moeder en ik gaan even langs bij de studie voeding en diëtetiek. Gezellig, zo’n open dag. We zijn al naar dezelfde studie geweest, alleen dan op de HvA. Dat was ook leuk, moet nog even kijken welke ik uiteindelijk ga kiezen. Als ik word toegelaten natuurlijk. Ze hebben namelijk allebei decentrale selectie.. Hmpf.

Oké nu mag je me een nerd gaan noemen. Maar om me al een beetje te verdiepen in het onderwerp voeding, heb ik al een boek van de boekenlijst die je nodig hebt voor de studie gekocht. Hee, waarschijnlijk moet ik hem toch ooit gaan kopen! Niet omdat ik alvast wil gaan leren hoor, maar ik vind het boek gewoon leuk en interessant om te lezen. ‘Ons Voedsel’ is gigantisch groot boek van een paar honderd bladzijdes. Met mooie foto’s ook, like. 🙂

Ben ik trouwens de enige die zo’n zin in zomer heeft? Die winter mag nu wel weer eens afgelopen zijn. Ik heb zin in vakantie, warmte en bruin worden. Aaah!

Liefs Lau

Over Lifebloglau

Hi! Welkom op LifeblogLau ♥ Leuk op mijn blog komt kijken. Ik ben Lau en ben 16 jaar. Hier vind je posts over mode, uiterlijk, muziek, persoonlijke verhalen, recepten en nog veel meer!
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

21 reacties op Eindelijk een studiekeuze!

  1. Dina zegt:

    Wat leuk dat je er uit bent! Dat is vast een last van je schouders!
    Het is trouwens helemaal niet zonde om i.p.v. WO, HBO te volgen. Van beide krijg je een bachelordiploma en als je uiteindelijk onderscheid wilt maken tussen WO en HBO wordt er toch alleen gekeken of je een master hebt gedaan. Overigens, veel bedrijven willen vaak HBO-studenten, omdat zij ervaring hebben in de praktijk.

    Geliked door 1 persoon

  2. wauw wat fijn dat je nu wel een studie keuze kunt maken!! 🙂 Tof dat je richting het voedsel en diëten gaat doen! 🙂 en succes morgen op de Haagsche hogeschool!! Een vriendin van mij zit daarop…

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik heb ook behoefte aan de zomer 🙂

    Geliked door 1 persoon

  4. justaquotelover zegt:

    Succes! Altijd moeilijk die studiekeuzes! Ik weet nog steeds niet echt wat ik wil, maar waarschijnlijk wordt het ook iets met voeding! Ben nu eerst maar aan het afstrepen wat ik allemaal niet wil! Veel plezier morgen! 🙂 Wat mij betreft mag die winter trouwens nog wel een tijdje aanhouden hoor! Heerlijk ! 😉 xoxo

    Geliked door 1 persoon

  5. Leanne zegt:

    Fijn dat je iets hebt gevonden wat bij je past! Ik hoef gelukkig nog lang niet kiezen maar mij lijkt geneeskunde heel gaaf!

    Liefs Leanne

    Geliked door 1 persoon

  6. marlynnn zegt:

    Wat fijn dat je iets hebt gevonden dat je leuk vindt!! Hbo is niks mis mee al heb je je vwo hoor! Ken er genoeg met vwo maar die toch liever een hbo studie gaan doen! Het is maar net wat je van een studie verwacht en wat het beste bij je past! Als je misschien nog vragen hebt laat maar weten!! XXX

    Geliked door 1 persoon

  7. moonandbear zegt:

    Wat fijn dat je een studiekeuze hebt weten te maken! Voeding en diëtiek is een leuke maar ook een zware studie heb ik me laten vertellen. Dus wat dat betreft is het ook helemaal niet erg dat je met VWO een HBO gaat doen. Zie het ook als een pluspuntje voor jezelf: meer vrije tijd, hogere cijfers ( je weet het maar nooit). Ik wens je in ieder geval heel veel succes bij de open dag!

    Geliked door 1 persoon

  8. Whitney zegt:

    Fijn dat je een keuze hebt gemaakt! Ik ben helemaal klaar met de winter, al die kou brrrr

    Geliked door 1 persoon

  9. strikjevetersmetstijl22 zegt:

    Goed zo! Je moet dan je leuk vind en waar je goed bij voelt!

    Geliked door 1 persoon

  10. Pingback: Noten | LifeblogLau

  11. Pingback: 25 food vragen tag | LifeblogLau

Plaats een reactie