Pleegkittens

Hii! Gisteren hebben we voor het eerst kittens binnengekregen, waarvoor we de komende weken mogen zorgen. Dit zijn kittens die geen thuis hebben, maar nog te klein zijn om in een asiel te kunnen en een omgeving met mensen nodig hebben om te kunnen socialiseren.

kittenssamen

Wij hebben ons hiervoor opgegeven omdat we zelf elk jaar onze kat ook een nest kittens laten krijgen. Dit is het hoogtepunt van het jaar kan je wel zeggen. Als je ze vanaf het begin veel aandacht geeft, worden ze zo aanhankelijk en we kunnen best over onszelf zeggen dat  we aardig goed zijn in het sociaal maken van kleine katten 🙂
We houden allemaal van dieren en we vinden het ook leuk om tijd te besteden aan het ‘opvoeden’ van deze beestjes. Deze pleegkittens geven ons iets meer uitdaging, omdat ze meestal schuwer zijn. Dit komt omdat uit de natuur komen en nooit goed contact hebben gehad met mensen. Ik denk dat er niets mooiers is dat zo’n schuw katje die toch steeds dichter bij je begint te kruipen en langzaam steeds meer mensen minder eng begint te vinden. Ik wil later waarschijnlijk met dieren gaan werken en ik vind ook echt elke kleine vooruitgang die ze maken bijzonder en mooi om te zien.

kittensballeen2

kittenspalleen

Deze twee katjes hebben we dus gisteren binnengekregen. Ze zijn een paar weken oud, al denken wij dat die wit met rode één of twee weken ouder is dan de ander. Hij is namelijk best een stukkie groter dan het meisje. Ze hebben al die weken met hun moeder in het wild geleefd. Hierdoor zijn ze heel bang geworden. Niet zo gek, want het enige contact dat ze met mensen hebben gehad waren dierenartsen die ze nare prikken gaven. Eerst lagen ze alleen in eens hoekje en gingen blazen als je te dichtbij kwam. Maar toen ik een tijdje later voor een lange tijd bij ze ging zitten zag je dat ze al iets minder bang waren. Nog steeds kun je ze niet zomaar aanraken, maar toen ik er voor een lange tijd bij ging zitten kwam de kleine al steeds meer naar me toe en ging zelfs even tegen me aan liggen. Dat was echt zo schattig! Ze bleef me ook de hele tijd aankijken met die lieve grote oogjes. Als je haar dan probeert te aaien rent ze meteen weg, wat helemaal niet raar is. Al het contact dat ze met mensen heeft gehad was pijnlijk, negatief en zeker niet liefdevol. De grotere is nog wel een stuk banger dan de kleine. Die durft nog helemaal niet dichtbij te komen en begint al te blazen als je een beweging maakt. Ik denk dat het door de weken heel wel steeds beter zal gaan en ik zal jullie ook zeker op de hoogte houden.

kittenssamen3

xxx Lau

Advertenties

Over Lifebloglau

Hi! Welkom op LifeblogLau ♥ Leuk op mijn blog komt kijken. Ik ben Lau en ben 16 jaar. Hier vind je posts over mode, uiterlijk, muziek, persoonlijke verhalen, recepten en nog veel meer!
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Pleegkittens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s