School motivatie

Hii! De eerste schooldagen zijn alweer voorbij. Je zult vast wel gemerkt hebben dat de eerste paar dagen altijd leuker zijn omdat je in een nieuwe klas zit met nieuwe leraren en alles is anders. Maar ja daar raak je ook gewend aan en de weken zullen steeds meer hetzelfde zijn als de week ervoor. Hoe blijf je gemotiveerd voor school? Ik heb geprobeerd om een paar dingen te bedenken waardoor je school ‘leuk’ kan blijven vinden, hoe moeilijk dat ook is. Want eerlijk is eerlijk, ik tot nu toe ook een hekel aan school gehad 🙂

Begint de dag met een ontbijtje dat jij lekker vind. Kopje thee of koffie erbij, wat jij maar wilt. Voor mij is ontbijt best wel een van de grootste motivaties om uit m’n bed te komen. Het is een stuk makkelijker om jezelf elke dag weer uit bed te slepen, als je denkt aan wat voor lekkers je voor jezelf gaat maken als je je hebt klaargemaakt. Misschien dat als je extra op tijd eruit gaat, je nog tijd over hebt om een eitje te bakken met verse jus d’orange erbij. Met dat vooruitzicht wil ik best m’n bed uitkomen.

Nog steeds moeite met uit bed komen? Doe iets leuks als je net wakker bent en nog even wil blijven liggen. Hiermee bedoel ik iets van lezen of je twitter checken. Zo begin je de dag lekker rustig én kun je nog even in je bed blijven liggen.

Heb jij ook zo’n hekel aan fietsen? Vooral als je in je eentje een heel stuk naar school moet fietsen. Zorg dat je iets leuks te doen hebt op de fiets! Oké, youtube filmpjes kijken of je twitter lezen is niet een heel goed idee. Maar je kunt best muziek luisteren of zelfs een luisterboek luisteren. Doe eens gek! Ik wordt altijd heel vrolijk van muziek in de ochtend. Werkt prima tegen een ochtendhumeur! Als je ook nog een beetje productief wil zijn op de fiets kun je bijvoorbeeld woordjes of een tekst die je moet leren in je notities zetten. Daarna kun je het laten voorlezen door je iPhone (wel met oortjes in natuurlijk). Of je kunt in je hoofd jezelf voorbereiden op een presentatie, gesprek, les enzovoort.

Stel je je eens voor dat je nooit school zou hebben. Je zou dan altijd alleen thuis zitten, zonder vrienden. Ook zou je dan nooit een baan krijgen en je natuurlijk dood vervelen. Dus ergens zou je school ook missen als het er niet was. Zie school als een dag samen met je vrienden, waarbij je dan ook veel leert voor de toekomst. Dat klinkt al een stuk beter! Stel je zou je vrienden nooit meer zien, wat zou je dan zeggen? Wie zou je missen? Wie zou je totaal niet missen? Besteed niet te veel aandacht aan hun. Wees vooral je leuke zelf bij iedereen en mensen zullen je meteen aardiger vinden. Want anderen merken het als je jezelf bent bij hun, en daardoor voelen zij zich ook meer op hun gemak.

Kijk eens om je heen in school (of zelfs in je klas). Zijn er leuke jongens in de omgeving? Met wie zou jij wel willen praten? Of vind je al iemand leuk? Je kan jezelf natuurlijk niet dwingen om een jongen leuk te gaan vinden, maar je kunt altijd om je heen kijken 🙂

large

Niemand kan het volhouden om uren achter elkaar huiswerk te doen. Om je motivatie voor het leren toch een beetje vast te houden, helpt het mij altijd om tussen het huiswerk door leuke dingen te doen. Dus bijvoorbeeld: Eerst een uurtje huiswerk doen, daarna een kwartier nagels lakken. Twee uur leren, daarna een half uur bloggen. Natuurlijk kan je al die tijden zelf bedenken. Maar door dit te doen zorg je ervoor dat je niet het tussendoor de hele tijd andere dingen zit te doen of dat je 4 uur achter elkaar leert en daarna echt niet meer kan. Waardoor je uiteindelijk veel minder doet dan dat je eigenlijk zou willen doen. En het houdt je natuurlijk een beetje vrolijk. Want niemand wordt blij van non-stop huiswerk doen, toch?

Dit is vooral een handige tip voor als je een hekel hebt aan huiswerk. Let op onder de les, want dat scheelt zoveel werk voor thuis. Natuurlijk is het heel leuk om met anderen te praten en dat kan ook gewoon. Maar als je kan kiezen tussen naar de klok staren en luisteren naar de leraar. Zou ik toch gaan voor luisteren naar de leraar, hoe saai dat vaak ook is, haha. Dat scheelt heel veel tijd voor thuis. Handig!

Ik hoop dat jullie wat aan de tips gehad hebben. School is natuurlijk niet onze hobby, maar we kunnen proberen het zo leuk mogelijk te maken!

Wat doe jij om school een beetje leuk te houden?
Kus Lau

Advertenties

Over Lifebloglau

Hi! Welkom op LifeblogLau ♥ Leuk op mijn blog komt kijken. Ik ben Lau en ben 16 jaar. Hier vind je posts over mode, uiterlijk, muziek, persoonlijke verhalen, recepten en nog veel meer!
Dit bericht werd geplaatst in Lifestyle en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s