Goedkoop wenkbrauwen epileren

Wenkbrauwen laten epileren of zelf epileren is altijd iets moeilijks. Laten epileren is vaak duur en zelf epileren is, vooral in het begin, moeilijk om te doen. Waar moet je in hemelsnaam beginnen? Want ja, het moet toch gebeuren.  Wenkbrauwen kunnen je gezicht maken of breken. Mooie wenkbrauwen zorgen vaak meteen voor een mooier oogopslag. Verkeerd geëpileerde wenkbrauwen kunnen daarentegen zorgen voor vermindering van het gezicht, iets wat je graag wil voorkomen. Vandaag vertel ik een paar manieren hoe je je wenkbrauwen toch op een niet al te dure manier kan laten epileren.

Bij mij in de buurt kost wenkbrauwen epileren bij een schoonheidssalon tussen de 12,50 en de 16,50 euro. Dat is voor mij toch net een beetje te duur. Bij kappers in de buurt daarentegen kost het tussen de 5 en de 10 euro. Hier zijn een paar voorbeelden (misschien zitten deze kapsalons ook wel bij jou in de buurt):
Roman kapsalon: 4,50
Goodlooking: 9,50
Zaara: 9,00
Joseph hair: 5,00
Dus mijn tip is: ga naar een kapper waar ze ook epileren, en laat het daar doen. Dat is veel goedkoper dan bij een schoonheidssalon. En dan kun je natuurlijk ook meteen even je haar laten knippen. Handig!

Ik heb even opgezocht of er in Utrecht plaatsjes zijn waar je voor niet zo heel veel geld je wenkbrauwen kunt laten epileren. Dan kun je gezellig in Utrecht een dagje shoppen (I ♥ Utrecht) en daarna even je wenkbrauwen laten doen.
S&S kapsalon: 8,00
Welness salon Maritza: 7,00
Beauty Centre Sahila: 8,00
Deluxe: 7,50

Een andere tip. Vraag voor bijvoorbeeld je verjaardag een schoonheidsbehandeling, dat is altijd leuk. Neem er een waarbij wenkbrauwen epileren inbegrepen zit. De volgende tip hoort een beetje bij de vorige tips. Als je een behandeling hebt laten doen en je wenkbrauwen zijn gedaan, maak er dan een foto van zodat als je het daarna het zelf bij gaat houden een goed voorbeeld hebt. Neem een duidelijke foto waarop je goed kan zien wat de vorm van je wenkbrauw is en probeer dit de komende keren na te maken.

De laatste tip is voor al je nú echt wil beginnen met je wenkbrauwen epileren, en je het allemaal zelf wil doen.
Om te beginnen heb je echt goed licht nodig. Als je er in schemerig licht aan begint, kan het zijn dat als je in het licht stapt denkt ‘my god wat heb ik gedaan’. Dus ja, ga maar in goed daglicht of fel licht zitten, dan kun je precies zien hoeveel je er af hebt gehaald.

Hou dit plaatje aan. Het knooppunt van deze drie lijnen is de zijkant van je neus. De eerste lijn loopt recht omhoog naar waar je wenkbrauw begint zorg dat de haartjes die (in dit geval) er links van zitten weg zijn. De tweede lijn loopt langs de buitenkant van je iris omhoog. Dit loopt door tot waar je wenkbrauw zijn hoogste punt bereikt en daarna weer naar beneden gaat. De laatste lijn gaat langs de buitenkant van je oog door tot waar je wenkbrauw eindigt. Zorg ervoor dat de haartjes die (in dit geval) er rechts van zitten weg zijn.
Je kunt deze lijnen even aangeven met een oogpotlood. Natuurlijk dan geen donker, waterproof oogpotlood, haha. Hou er desnoods een liniaal bij! Niks is te gek.
Haal vooral de haartjes onder je wenkbrauw weg. Ik vind het zelf het mooist als dit in een puntige boog loopt, maar zorg er wel voor dat zit niet te scherp wordt. Haal boven je wenkbrauw alleen de haren weg die echt op een gekke plek zitten of totaal niet bij de vorm passen. Als je de bovenkant ook helemaal epileert kunnen je wenkbrauwen te dun worden of ze worden te scherp, daardoor kun je er boos of streng uit kan gaan zien. Knippen is ook een optie als deze haren echt te lang zijn.

Maak voor en na het epileren je wenkbrauwen goed schoon en trek de haren er alleen met de haargroei mee uit. En als je toch de vorm niet mooi vind of je hebt te veel weggehaald, kan je het nog altijd een wenkbrauwpotlood gebruiken! Het is helemaal niet erg als het de eerste keer fout gaat, misschien een beetje awkward. Maar oefening baart kunst. Hoe meer je oefent, hoe beter het zal gaan! 🙂

Hoe doe jij je wenkbrauwen? Of waar laat je ze doen? Let me know!

Love Lau

Advertenties

Over Lifebloglau

Hi! Welkom op LifeblogLau ♥ Leuk op mijn blog komt kijken. Ik ben Lau en ben 16 jaar. Hier vind je posts over mode, uiterlijk, muziek, persoonlijke verhalen, recepten en nog veel meer!
Dit bericht werd geplaatst in Uiterlijk en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Goedkoop wenkbrauwen epileren

 1. Wat een leuk en handig artikel!

  Liked by 1 persoon

 2. leuk artikel meid! Hele handige tips:) ik denk dat mijn wenkbrauw vorm de ‘soft angled’ is. kusjes, Laura

  Liked by 1 persoon

 3. twinkelbella zegt:

  Ik wist niet dat je ook bij de kapper kan laten epileren, goede tip!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s